Over Ons

Over Ons

Wij zijn Anneke en Patrick en wonen samen met onze dochters Maud en Noor sinds 2000 in het waterrijke Almere. In zijn jeugd heeft Patrick kennis gemaakt met de watersport en zeilen als Zeeverkenner bij de Karel Doormangroep in Amersfoort.

Toen we naar het waterrijke Almere verhuisde hebben we een aantal keer een zeilboot gehuurd om te kijken of ons dit beide zou bevallen. Maar zeilen bleek echter niet Anneke’s ding te zijn en dus werd het plan voor een zeilboot vervangen door een motorboot. In 2002 een Dawncraft gekocht in Drimmelen en hier met veel plezier mee gevaren, maar na 1,5 jaar is de Dawncraft toch weer verkocht omdat we op dat moment andere prioriteiten in het leven hadden.

Inmiddels waren we flink wat jaren en twee kinderen verder, maar de watersport is altijd blijven trekken. Onze oudste dochter is door verschillende zeilkampen ook enthousiast geworden over varen en het (opnieuw) kopen van een boot kwam vaak ter sprake. Eerst maar een aantal keer een boot(je) gehuurd om te kijken of we het echt zo leuk zouden blijven vinden en zelfs besloten in de zomer van 2016 een boot te huren en hier mee met het gezin op vakantie te gaan in Friesland.

In de tussentijd op Internet op zoek naar een geschikte boot waar we met zijn vieren een week op konden doorbrengen, maar we wilden ook een ruime kuip zodat er tijdens dagjes varen makkelijk meer mensen mee zouden kunnen. Na het bekijken van diverse type boten, kwamen we in april 2016 een Doerak 700 OK tegen die te koop stond in Rijnsburg. Na een aantal bezichtigen en gesprekken met de toenmalige eigenaar was de koop snel rond. De eerste tocht met onze nieuwe aanwinst die de naam Ruim Zat draagt ging van Rijnsburg naar Almere waar ze een ligplaats heeft gekregen bij Jachthaven Haddock aan het Weerwater midden in de stad. 

In april 2019 zijn we verhuisd naar een woning aan het water waar we ook de mogelijkheid hebben om een boot bij ons aan de steiger te leggen, dat was gelijk een goed moment om nog eens naar ons vaargedrag te kijken. Aangezien we het afgelopen vaarseizoen alleen maar dagtochten hebben gevaren, hebben we besloten om de Doerak in de verkoop te zetten en op zoek te gaan naar een sloep die makkelijk bij ons huis aan de steiger kan liggen.

Na een korte zoektocht hebben we op zaterdag 28 september onze nieuwe sloep, een Riomar 615, opgehaald in Enkhuizen. Omdat de weervoorspelling erg slecht waren hebben we een trailer gehuurd en haar via de dijk Enkhuizen-Lelystad naar Almere gereden, waar we het laatste stuk van de trailerhelling naar haar nieuwe ligplaats via de Lage Vaart hebben volbracht.

De Riomar 615 is een nostalgische Nederlandse sloep waarbij de motor compleet is weggewerkt in een gesloten bun. Het onderwaterschip, met 30 cm kiel, is speciaal ontwikkeld om met een zo min mogelijke weerstand en motorvermogen al glijdend een snelheid te behalen van 17-18 km per uur.

De Riomar 615 heeft standaard veel zitplaatsen, grote bergruimtes, en heeft een CE keuring voor maar liefst 10 personen. Standaard bij deze sloep zijn de fraaie houten deurtjes en een mooi groot houten stuur. De console is tevens geheel neerklapbaar wat het varen onder lage bruggen mogelijk maakt.

Tot ziens op het water.

Patrick, Anneke, Maud en Noor