Ruim Zat gaat verhuizen

Ruim Zat gaat verhuizen

Sinds de aanschaf van Ruim Zat in april 2016 is haar vast ligplaats Jachthaven Haddock Watersport aan het Weerwater in Almere-Stad. Een mooie locatie, maar de afgelopen twee vaarseizoenen merkte wij dat we toch vaak naar het Gooimeer, Eemmeer en IJmeer trokken om hier te varen in plaats van dat we in de Flevopolder bleven. Voordat we via Almere-Haven op het Gooimeer waren moesten we twee sluizen passeren en op drukke dagen koste dit regelmatig ruim een uur “sluistijd” en 3 euro sluisgeld per enkele reis. Daarnaast ligt de jachthaven midden in het gebied waarin 2022 de Floriade gaat plaats vinden en dat zorgt momenteel al voor een grote modderpoel met alle bijkomende overlast en dat gaat de komende jaren niet beter worden verwachten wij. Voor ons was het dus tijd om op zoek te gaan naar een andere ligplaats voor Ruim Zat die deze nadelen niet heeft.

In Almere bleven er twee mogelijkheden over; een vaste ligplaats in de gemeentehaven in Almere-Haven maar hiervoor is de wachttijd ongeveer 3 tot 4 jaar of Watersportvereniging Almere Haven een levendige watersport vereniging met veel faciliteiten. Uiteindelijk hebben we in september 2017 besloten om ons in te schrijven bij Watersportvereniging Almere Haven waar op het moment van inschrijven overigens ook een wachtlijst was.  In januari 2018 kregen we echter al bericht dat we vanaf 1 april 2018 een ligplaats toegewezen kunnen krijgen en toen gelijk besloten om Ruim Zat definitief te verhuizen van Almere-Stad naar Almere-Haven, van binnendijks naar buitendijks.

Dus nog een paar weekjes wachten en dan gaan we Ruim Zat naar haar nieuwe ligplaats varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.