Meivakantie 2018 (Dag 1-2)

Meivakantie 2018 (Dag 1-2)

Woensdag 2 mei om 09:09 vertrokken we vanuit Almere Haven via het Gooimeer en IJmeer in de richting van de Vecht. De tocht over de meren was lekker rustig met een zonnetje en windkracht 3 bft uit het zuiden. Bij de Groote Zeesluis in Muiden werden we na 5 minuten wachten geschut en konden we onze tocht over de Vecht richting Utrecht verder voort zetten. Doordat de wind aantrok naar 4 bft en vaak vol op de kop stond was het te koud om buiten in de zon te zitten, maar vanuit de kuiptent konden we genieten van al het moois dat de Vecht heeft te bieden.

Omdat we net te laat aankwamen bij de eerste beweegbare brug in Utrecht moesten we de avondspits afwachten bij de Roodebrug waar we om 17:30 direct werden doorgelaten. Na het schutten in de Weertsluis hebben we een ligplaats ingenomen op een van de passantenplekken op de Singelgracht.

Donderdag 3 mei lekker uitgeslapen en een uitgebreid ontbijt aan boord. Na het ontbijt zijn de dames gaan winkelen en ben ik aan de slag gegaan met het bijwerken van een paar beschadigingen aan de lak. In de middag ben ik met het bijbootje onze jongste dochter op gaan pikken in het centrum, want die was ondertussen wel klaar met winkelen. Samen met haar heb ik een vaartocht door de grachten gemaakt.

De eerste twee dagen waren een goed begin van de meivakantie en als we het weerbericht mogen geloven wordt het zomers ☀😎 de rest van de meivakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.