Het vaarseizoen is ten einde

Het vaarseizoen is ten einde

Sinds vandaag is Ruim Zat weer uit het water. Daarmee is voor ons het vaarseizoen 2018 ten einde gekomen. Het was heerlijk weer dus we hebben eerst de zomerkap verwijderd en de winterkap vast klaargelegd aan boord. Op de afgesproken tijd zijn we naar de helling gevaren, waar we nog even moesten wachten omdat de boot voor ons wat meer tijd in beslag nam om uit het water te halen. Maar het was lekker zonnig weer dus daar hebben we nog heerlijk van genoten. Met een half uurtje vertraging kon Ruim Zat uiteindelijk ook de kant op worden “gereden”. Na het afspuiten en op bokken plaatsen kon het schoonmaken en inspecteren van de romp en het onderwaterschip beginnen.

We waren, na twee seizoenen in het water, vooral erg benieuwd hoe het onderwaterschip er uit zou zien. Twee jaar geleden hebben we het onderwaterschip volledig kaal gehaald en opnieuw opgebouwd (link), gelukkig zag alles er prima uit. Deze winter gaan we alleen wat klein onderhoud uitvoeren en in het voorjaar antifouling aanbrengen. Wij kijken alweer uit naar het vaarseizoen 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.