Op naar Lelystad

Op naar Lelystad

Vanmorgen rond 10:00 vertrokken we voor een dagtocht naar Lelystad, via de Schanullekesluis varen we de wijk uit en dan bakboord uit de Lage vaart op richting Lelystad. Het was heerlijk weer, volop zon en slechts windkracht 2. Na één uur en twintig minuten varen draaien we bakboord de Lage Dwarsvaart op richting de Zuidersluis waar we vlot 6 meter omhoog geschut worden. Na de Zuidersluis gaan we stuurboord uit voor het laatste stukje richting de Bataviahaven die sinds 29 april gelukkig weer open is. We vragen via de marifoon of we een paar uur mogen afmeren en krijgen de “opdracht” om aan de extra verbrede Coronaproof stijgers af te meren.

Na het afmeren eten we een broodje, de horeca is nog steeds gesloten tot 1 juni, en gaan de dames kijken of er in Bataviastad nog wat te beleven valt. Ik blijf zelf aan boord en geniet van de zon. Als de dames terugkomen zijn ze niet alleen goed geslaagd voor wat betreft kleding, maar hebben ze ook nog ijsjes meegenomen. Na het ijsje vertrekken we weer richting Almere en genieten onderweg nog van de het heerlijke weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.