Meivakantie 2018 (dag 6-8)

Meivakantie 2018 (dag 6-8)

Maandag 7 mei, om 3 minuten voor 8 vertrekken we uit de haven van Watersportvereniging Gouda. Direct bij het opvaren van de Gouwe richting de Spoorhefbruggen, zie ik een grote containerschip net onder de eerste brug doorkomen dus wacht ik zover mogelijke aan stuurboordwal tot dat deze grote jongen ons heeft gepasseerd voordat wij onder de bruggen doorvaren. De Gouwe zelf vinden we een beetje een saaie rivier maar het is vanaf Gouda de snelste route richting Leiden. Gelukkigen kunnen we bij Alphen aan de Rijn de Oude Rijn opdraaien richting Leiden. Dit is een in onze ogen een veel mooiere rivier en we genieten dan ook van de tocht richting Leiden. Als we in Leiden aankomen zie ik dat de Sumatrabrug op vier keer rood staat terwijl hij volgens de almanak toch echt bediend zou moeten worden op dit tijdstip. Een telefoontje brengt duidelijkheid, de Schrijversbrug heeft te kampen met een storing en daarom staan beide bruggen op vier keer rood tot dat de storing is opgelost. Er zit dus niks anders op dan te wachten, maar het is heerlijk weer en daar genieten we van onder het genot van een drankje. Na een kwartier hebben we geluk, voor beroepsvaart worden beide bruggen “handmatig” geopend en wij kunnen ook meevaren tijdens deze opening. Tien minuten later liggen we afgemeerd in de passantenhaven van Leiden. ‘s middags met het bijbootje een rondvaart door de grachten gemaakt, wat beschadigingen aan het lakwerk bijgewerkt en bij de slager geweest om inkopen te doen voor de BBQ.

 

Dinsdag 8 mei, vandaag komen mijn ouders een dagje op bezoek. Terwijl de meiden met opa en oma de stad (lees winkels) gaan verkennen doen Anne en ik boodschappen met het bijbootje. Tussen de middag is iedereen weer aan boord voor een lunch, waarna we de Burcht bezoeken, de historische binnenstad bezichtigen en natuurlijk ijsjes eten met dit mooie weer. Als afsluiting nog een rondvaart door de grachten met het bijbootje en ‘s avonds maar weer lekker BBQ-en want het is nog heerlijk weer. Na de koffie nemen mij ouders afscheid en vertrekken weer richting Amersfoort.

Woensdag 9 mei, Het is tijd om langzaam aan weer richting huis te gaan, zaterdag moet Noor afzwemmen voor haar B diploma dus we willen uiterlijk vrijdag weer thuis zijn. Na uitgeslapen en ontbeten te hebben vertrekken we om 10:25 via het Schiekanaal en Zijl richting de Kagerplassen. Aan de noordkant van de Kagerplassen willen we tanken we bij het tankstation vlak naast de pont. Als we aankomen varen ligt daar een groot jacht dat 1200 liter diesel moet taken en net 175 liter getankt heeft. Gelukkig is de eigenaar zo vriendelijk om ons na het vullen van tank 1 (600 liter) even tussen door te laten gaan voor onze 30 liter diesel en 8 liter benzine. Hierna zetten wij onze tocht voort via de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder waar we na de Weteringbrug direct Oude Wetering opdraaien en na een paar honderd meter bakboorduit de Drecht opvaren richting de Tolhuissluizen. De Drecht is een leuke rivier om te bevaren en het weer is weer fantastisch dus met de kap van de boot naar beneden genieten we van het weer en de mooie omgeving. Het schutten door de Tolhuissluizen gaat voorspoedig en al snel varen we op de Amstel, waar we verder gaan met genieten. Om 14:59 arriveren we in Uithoorn, waar we aanmeren in de passantenhaven.  We eten een ijsje, slenteren wat door Uithoorn en samen met Maud zoek en vind ik nog een Geocache die in Uithoorn verstopt is. Na een bezoekje aan de lokale Italiaan die heerlijke pizza’s serveert lezen we nog wat aan boord en gaan we optijd naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.