Meivakantie 2018 (Dag 9-10)

Meivakantie 2018 (Dag 9-10)

Donderdag 10 mei, met een voorspelde temperatuur van maximaal 16 graden begon de dag een stuk frisser en bewolkter dan de afgelopen dagen. Na het gebruikelijke ochtendritueel start ik om 10:33 de motor en varen wij verder de Amstel af in de richting van Amsterdam. Het oorspronkelijke plan om via Amsterdam het IJmeer over te steken laten we varen i.v.m. met de voorspelde windkracht 4 uit het noordwesten. We kiezen voor de route via Weesp en Muiden en slaan dus vanaf de Amstel de Weespertrekvaart op richting Weesp. Bij Driemond roep ik de brug aan via de marifoon en nadat we deze gepasseerd zijn steken we het, op dat moment rustige, Amsterdam-Rijnkananaal over om via Smal Weesp naar de Vecht te varen.

 

Na de laatste van de drie bruggen in Weesp gaan we bakboord uit richting Muiden. Ondertussen is de zon doorgebroken maar de wind is nog verder aangetrokken naar 32 km/h wat overeenkomst met 5 Beaufort. We besluiten om na het passeren van de Groote Zeesluit in Muiden tussen de pieren van de havenmonding te kijken hoe het IJmeer er uitziet en dan een besluit te nemen of we doorvaren naar Almere Haven of overnachten in Muiden. Het wordt overnachten in Muiden, een tocht over het IJmeer en Gooimeer is bij NW 5 Beaufort en de bijbehorende golfslag in onze ogen geen pretje. We vinden een plekje bij Stichting Jachthaven Muiden waar we om 15:15 afmeren. Noor heeft ondertussen het Muiderslot gezien en wil daar graag naar binnen. Gelukkig hebben we allemaal een Museumkaart en maakt het dus niet uit dat we nog maar een ruim uur hebben om het Muiderslot te bezoeken. Anne en Maud blijven aan boord om respectievelijk wat te lezen en huiswerk te maken terwijl Noor en ik het Muiderslot verkennen. Als we terug komen is Maud begonnen met het bakken van pannenkoeken voor het avondeten. Na het eten wast Anne af en gaan de meiden en ik douchen. ’s Avonds lezen en praten we nog wat voordat we gaan slapen.

Vrijdag 11 mei, Alweer de laatste vaardag van onze meivakantie. Als we wakker worden schijnt de zon al volop. Anne laat de hond uit en haalt bij de bakker vers brood. Ondertussen heb ik samen met de meiden alles klaar gemaakt voor het vertrek vanuit Muiden richting Almere Haven. Om 09:11 varen we met een heerlijk zonnetje de haven uit en het golfslagbad van gisteren op het IJmeer is veranderd in een rustig kabbelende vijver. Na een rustig tochtje meren we om 10:46 af in onze thuishaven bij W.S.V. Almere Haven. We hebben allemaal weer genoten van een heerlijke vaarvakantie.

P.S. Noor is geslaagd voor haar zwemdiploma B.

Eén gedachte over “ Meivakantie 2018 (Dag 9-10)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.