Weekendtocht Weesp

Weekendtocht Weesp

Vrijdag 1 juni, Het plan is om, als de kinderen uit school komen, direct naar de boot te gaan en koers te zetten richting Harderwijk om een kijkje te nemen bij de nieuwe passantenhaven welke onderdeel is van Het Waterfront. Om 14:00 wordt er echter een waarschuwing code Geel afgegeven door het KNMI omdat er onweer, zware regen en windstoten op komst zijn. Voor ons reden om onze plannen aan te passen en te besluiten om pas zaterdagochtend te vertrekken. Omdat Harderwijk dan net te ver weg is voor twee dagen besluiten we het programma aan te passen en naar Weesp te varen in plaats van Harderwijk.

Zaterdag 2 juni, Omdat Weesp voor ons een stuk minder ver is dan Harderwijk zetten we om 12:37 via het Gooimeer koers richting Muiden. Het is zelfs om deze tijd nog aardig mistig maar er is voldoende zicht om veilig te kunnen varen. Na de Hollandse brug volgen we de vaargeul over het IJmeer tot het eiland Hooft, hier gaan we bakboord uit de nevenvaargeul in om onder de eilanden door naar de havenmonding van Muiden te varen.  Na nog geen 10 minuten wachten bij Groote Zeesluis worden we geschut en kunnen we onze tocht vervolgen richting Weesp. Langzaam aan begint het weer wat beter te worden en probeert de zon door de wolken te breken. Als we om 15:00 in Weesp arriveren kijken we of er plek is in de kom achter de Sluisbrug, maar hier ligt het al helemaal vol. Dus terug de vecht op en hier vinden we een mooi ligtplaats bij de VVW Passantensteiger in de Vecht, met als groot voordeel uitzicht op de Vechtbrug en alle passerende boten die op de Vecht varen. Als we zijn afgemeerd gaan de dames Weesp, lees de winkels, verkennen en ik doe nog wat onderhoud aan Ruim Zat. ’s Avonds eten we heerlijk bij Il Bocconcino da Rimini en zoeken en vinden we nog een viertal Geocaches in het centrum van Weesp. Door het eten en de heerlijke dag buiten op de boot is iedereen rozig en we liggen dan ook op tijd in bed allemaal.

Zondag 3 juni, Rond 8 uur word ik wakker en na een half uurtje sta ik op om de hond uit te laten en broodje te halen bij Bakkerij Cor Mühl die op zondag van 07:30-12:00 open is. Ik leg de hond vast aan een lantaarnpaal en loop de winkel in waar het lekker ruikt naar vers gebakken brood. Tijdens het bestellen van de broodjes valt mijn oog op de prachtige gebakjes en omdat ik mij niet kan beheersen 🙂 besluit ik er vier mee te nemen voor bij de koffie. Als ik terug kom op de boot zijn de dames ondertussen ook wakker en genieten we van de verse broodjes tijdens het ontbijt. Na het ontbijt doen de meiden nog een een balspel op de kade waarbij de bal natuurlijk in de Vecht terecht komt en het een spel op zich wordt om hem weer uit het water te krijgen, wat uiteindelijk met veel kunst en vliegwerk ook lukt. Om 11:40 staren we de motor van Ruim Zat en zetten we koers richting richting huis. Ondertussen is de zon volledig doorgebroken en met de kap naar beneden genieten we van de terugreis naar Almere-Haven waar we om 14:08 weer afgemeerd liggen in onze box bij WSV Almere Haven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.